U toku školske 2003.godine, u saradnji sa društvom MNRO, Stari grad, u našoj školi organizovane su radionice za naše učenike i učenike koji nisu obuhvaćeni daljim školovanjem, članovi društva, kao želja da se prate savremene reforme obrazovanja. Rad se sastojao iz obnavljanja znanja iz raznih oblasti, značajnih za sveobuhvatnu socijalizaciju, praktičnih aktivnosti značajnih za svkodnevni život: pranje, peglanje i šivenje. Materijal potreban za realizaciju rada za taj period obezbedila je fondacija NjKV Princeza Katarina.

Vlada Japana je u martu 2006.god. uručila značajnu donaciju našoj školi za modernizaciju rada i uslova za rad. Kupljene su mašine za šivenje, pranje, peglanje i sušenje veša. U radionicama učenici se prema interesovanjima i sposobnostima obučavaju za rad uz pomoć nastavnika koji učestvuju u planiranju i vođenju sekcija škole: tekstilna, likovna i ekološka sekcija.

 

Svakom učeniku se poklanja posebna pažnja, razvijaju se individualne sposobnosti, kreativnost i mašta. Svako dete u okviru grupne aktivnosti osposobljava se za korišćenje pribora i tehnika primerenih njegovim ličnim sposobnostima i intresovnjima. Neguje se zdrav odnos prema radu, stiče samopouzdanje, sigurnost, pripadnost grupi i društvu, neguje narodna tradicija kroz sticanje znanja i veština u starim zanatima kao što su šivenje, štrikanje, vez, tkanje, pravljenje proizvoda od gline, recikliranog papira i kartona.

Svoje radove i proizvode učenici izlažu u holu škole i mnogobrojnim tematskim izložbama u gradu.