Fizička aktivnost učenika školskog uzrasta veoma je važna za njihov psihofizički razvoj. Ovakve aktivnosti učenici naše škole upražnjavaju kroz časove redovne nastave fizičkog vaspitanja i kroz časove sportske sekcije.

Rad sportske sekcije naše škole ostvaruje se kroz sportove : fudbal, košarka, stoni tenis i atletika, iz kojih se i organizuju takmičenja na regionalnom i državnom. Sportska sekcija obuhvata učenike od petog do osmog razreda a i mlađe u skladu sa njihovim mogućnostima i individualnim sposobnostima.

Ekipe naše škole, kako dečaka tako i devojčica, učestvuju na regonalnim i državnim takmičenjima, na kojima su ostvarili zapažene rezultate, u pojedinačnim konkurencijama i ekipno a i u ukupnom plasmanu škola. Aktivnosti sportske sekcije odvijaju se na terenima školskog dvorišta i u školskoj sali za fizičko vaspitanje.

Kroz angažovanje u sportskoj sekciji učenici zadovoljavaju potrebe za kretanjem, fizičkom aktivnošću i ostvaruju pozitivnu socijalnu interakciju kroz učešće na školskom i drugim takmičenjima.

Stoni tenis
Karate sekcija KK "JEDINSTVO"