U okviru nastave tehičkog obrazovanja učenici su sticali interesovanja, osnovna znanja i veštine za obradu tekstila koja su se razvila u potrebu za formiranje tekstilne sekcije.

Učenici se dobrovoljno uključuju u rad sekcije. Rado i redovno učestvuju u aktivnostima. Tokom godine se upoznaju sa različitim materijalima, tehnikama i alatima za izradu planiranih predmeta. U radu polazimo od jedne od ideja Valdorf pedagogije da dete treba da razvija svoje mentalne ali i duhovne kapacitete kroz razvijanje osećaja zajedništva i umetnički rad. U grupnoj izradi i aktivnosti svako dete ima svoj zadatak primeren njegovim sposobnostima i ličnim afinitetima, koji se dalje produbljuju i istražuju, razvija kreativnost, maštu, finu motoričku i manipulativnu spretnost, stbilizuje pažnju.

Članovi sekcije izrađuju predmete koje imaju praktičnu i upotrebnu vrednost i mogu se koristiti u svakodnevnom životu i aktivno učestvuju u planiranju i izradi upotrebnih predmeta u skladu sa svojim sposobnostima i interesovanjima. Svoje radove izlažu u holu škole i tematskim izložbama u gradu: Pedagoški, Prirodnjački muzej, izložba u Zvezdanom gaju i mogim drugim izložbama i manifestacijama. Na izložbi “U susret Uskrsu”, zajednički rad sa članovima likovne sekcije je osvojio treće mesto.